latinica  ћирилица
20/02/2024 |  09:10 ⇒ 09:38 | Аутор: СРНА

Цицовић: На сајму туризма у Београду богата понуда Српске

Република Српска представиће своју туристичку понуду на 45. Међународном сајму туризма у Београду, који ће бити одржан од четвртка до недјеље, 22. до 25. фебруара, изјавио је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађан Цицовић.
Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Млађен ЦицовићФото: СРНА

Цицовић је рекао да ће отварању ове манифестације присуствовати и бројни званичници Републике Српске, наводећи да ће туристичка понуда Српске бити представљена на једном мјесту, на простору од 326 метара квадратних у хали један Београдског сајма.

Он је навео да су Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Српске обезбиједили заједнички, репрезентативни штанд од 60 метара квадратних, на којем ће кроз промо туристичке материјале, брошуре, видео-материјале и презентације представити туристичку понуду Српске.

Цицовић је истакао да је наступ на овом сајму од великог интереса за Републику Српску, јер највећи број посјетилаца и туриста у Српску долази управо из Србије.

Представиће се велики број локалних туристичких организација - Приједор, Козарска Дубица, Лакташи, Теслић, Фоча, Угљевик, Зворник, Нови Град, Градишка, Сребреница, Калиновик, Дервента, Братунац, Соколац, Невесиње, Шипово и Србац.

На овом сајму представиће се и Удружење бања Републике Српске, као и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму.

Поред репрезентативног штанда Представништва Републике Српске у Србији и Туристичке организација Републике Српске у хали један, Цицовић је навео да ће се самостално на својим штандовима, укупне површине 266 метара квадратних, представити туристичке организације Бањлука, Требиње, Источно Сарајево /Јахорина/, Бијељина, Вишеград, Брчко, те Ски-центар "Равна планина - Стан промет" Пале, Национални парк "Козара" и Бања Мљечаница.

Туристичка организација Бањалука ове године представиће своју понуду и туристичке потенцијале, заједно са туристичким агенцијама и другим пружаоцима услуга у туризму.

Посјетиоци ће имати прилику и да се упознају о понуди "Крајишке куће", која на једном мјесту обједињује производе малих произвођача.

На штанду Туристичке организације Требиње представиће се и "Херцеговачка кућа", која ће представити аутохтоне херцеговачке производе, Музеј Херцеговине, као и бројни привредни субјекти из области туристичке привреде Требиња.

У оквиру промотивног штанда биће организован и пригодан програм у виду наступа локалних музичара из Требиња, као и дегустације аутентичних херцеговачких производа.

Туристичка организација града Источно Сарајево на овом сајму објединиће представљање зимске и љетне туристичке сезоне, те ће заједно са партнерима представити различите туристичке атракције кроз маркетиншке новитете, те различите штампане и мултимедијалне промо-материјале.

Своје понуде представиће и Олимпијски центар "Јахорина" и Удружење хотелијера "Јахорина".

Цицовић је истакао да је ове године 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара у бившој Југославији, те ће у складу са тим на штанду бити и чувена маскота "Вучко" с циљем евоцирања успомена на један од најзначајнијих спортских догађаја на овим просторима.

У оквиру промоције Туристичке организацине града Бијељина, представиће се Бања Дворови, Подручна привредна комора - регија Бијељина, Етно-село "Станишићи", хотел "Дрина", "Глобус", , Удружење жена "Жена" Јања, Удружење жена "Мироноснице" Бијељина, те фирма "Ејнџелс роуз", која се бави производњом природних сокова.

У оквиру презентације туристичке, угоститељске и гастро понуде Туристичке организације Вишеграда, своју туристичку понуду и гастрономске специјалитете представиће туристички комплекс "Андрићград", хотел "Вишеград", хотел "Вилина влас", као и вишеградски ресторани.

Први пут ће се на Сајму представити Туристичка организација Брчко са својом презентацијом пројекта "Дизајн и израда оригиналних сувенира Брчко дистрикта, са циљем промоције идентитета дестинације и повећања видљивости на туристичком тржишту".

Ски-центар "Равна планина", који ради 365 дана у години, током Сајма представиће понуду за зимску и љетну сезону.

Национални парк "Козара", који представља спој природног и културно-историјског насљеђа, представиће своје садржаје - изузетне природне вриједности које посјетиоцима омогућавају повезаност са природом, планинарење, бициклизам, спортско пењање, рекреативне шетње, авантуристичке садржаје, разне манифестације и понуду објеката за смјештај.

Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" Козарска Дубица представиће свој концепт за физикалну медицину и рехабилитацију и хипербаричну оксигенотерапију, која обезбјеђује све услове за успјешан опоравак и угодан одмор њених корисника.

Свечано отварање 45. Међународног сајма туризма и 19. Међународног сајма угоститељске опреме Хорека планиран је за сутра у 18.00 часова, на галерији хале четири Београдског сајма.

Радно вријеме за посјетиоце 45. Међународног сајма туризма је у четвртак, петак и суботу, 22, 23. и 24. фебруара, од 10.00 до 19.00 часова, а у недјељу, 25. фебруара, од 10.00 до 18.00 часова.