latinica  ћирилица
20/02/2024 |  09:39 | Аутор: СРНА

Селак: Српска може опстати само као друштво једнаких

Социјалистичка партија Српске увијек ће инсистирати на једнакости свих грађана, као и на једнакости Републике Српске и српског конститутивног народа у БиХ, поручио је лидер те странке Горан Селак поводом 20. фебруара - Међународног дана социјалне правде.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Заједно са свим грађанима Републике Српске стојимо на границама њених слобода. Никада нећемо одустати од борбе за једнакост јер Република Српска може опстати само као друштво једнаких и без "једнакијих" од других. Врата СПС-а су отворена за све људе којима су мир, једнакост и слобода највише и темељне вриједности - рекао је Селак.

Он је напоменуо да је фебруар мјесец којим се Срби поносе јер су доношењем Сретењског устава златним словима уписани у историју као први народ који је укинуо ропство и гарантовао слободу људима.

- Крајем фебруара 1992. године Република Српска је добила свој први Устав. У фебруару се, дакле, спаја наша славна историја са Свјетским даном социјалне правде као стални подсјетник да се српско име с поносом носи само ако се никада не одустаје од слободе, једнакости и правде за све - поручио је Селак.

Селак је рекао да Свјетски дан социјалне правде за СПС представља подсјетник да је борба за социјалну правду уједно и борба за мир јер су, како је указао, правда и мир двије стране исте медаље, саопштено је из СПС-а.

Генерална скупштина УН прогласила је 2007. године 20. фебруар за Међународни дан социјалне правде, који се обиљежава у цијелом свијету с циљем унапређења борбе против сиромаштва, промоције права на рад, једнакости полова и стварању једнаких шанси социјалне правде за све.