latinica  ћирилица
20/02/2024 |  10:49 ⇒ 10:53 | Аутор: РТРС

Кошарац: СЕТ постао препознатљиво мјесто за дискусију о развоју и будућности енергетског сектора

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац разговарао је данас у Сарајеву са директором СЕТ-а Александром Бранковићем о организацији јубиларног, петог Самита енергетике Требиње (СЕТ).
Сташа Кошарац и Александар Бранковић - Фото: РТРС
Сташа Кошарац и Александар БранковићФото: РТРС

Кошарац је истакао да је Министарство спољне трговине и економских односа БиХ са поносом и ове године, као и свих претходних, порковитељ овог регионалног догађаја, који је постао бренд Требиња, Херцеговине и Српске.

- СЕТ је у домаћим, регионалним и европским оквирима постао препознатљиво мјесто за дискусију о развоју и будућности енергетског сектора, трендовима у овој области, са посебним фокусом на обновљиве изворе енергије - навео је Кошарац на свом Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је поручио да енергетски сектор у Српској биљежи импозантне резултате захваљујући одговорним политика институција Српске, које улажу огромне напоре за унапређењем легислативе и услова за даљи развој и унапређење ове области.

- СЕТ и Балкан Солар Самит позиционирали су Српску као добру адресу за разговор и размјену искустава у енергетском сектору - истакао је Кошарац.