latinica  ћирилица
20/02/2024 |  11:35 ⇒ 11:35 | Аутор: СРНА

Ђокић: Развојем сарадње са Москвом и Минском до боље позиције Српске

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић сматра да је за Српску од значаја да развија сарадњу са свим пријатељским државама, међу којим су Русија и Бјелорусија, што ће допринијети још бољем позиционирању Српске.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

- Република Српска има право на своју политику и на свој избор са киме ће радити и сарађивати. Мислим да је та политика отворености и сарадње са свима који желе сарадњу са нама - једина исправна и за будуће вријеме оправдана политика - рекао је Ђокић.

Ђокић је нагласио да је предсједник Републике Српске Милорад Додик главни носилац развоја сарадње са Бјелорусијом и Русијом.

- Увјерен сам да ће сарадња Бјелорусијом и Русијом са дугорочно доносити нове позитивне ефекте и давати крупан допринос даљем укупном развоју и позиционрању Републике Српске - нагласио је Ђокић за Срну.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави данас у Казању у који је допутовао након дводневне посјете Бјелорусији у којој се састао са њеним државним руководством.

Делегацију, коју предводи предсједник Српске, чине министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић и почасни конзул Бјелорусије у БиХ Недељко Елек.