latinica  ћирилица
20/02/2024 |  12:25 ⇒ 14:53 | Аутор: РТРС

Додик борави у Казању; У плану састанци са предсједницима Татарстана и Русије (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави данас у Казању, у који је допутовао након дводневне посјете Бјелорусији. У Казању, Додик би требало да се састане са предсједником Татарстана, али и са руским предсједником Владимиром Путином.
Милорад Додик (Фото: Belta.by) -
Милорад Додик (Фото: Belta.by)

Бројни руски медији извјештавају о доласку предсједника Републике Српске Милорада Додика у Казањ.

"Руска газета", ТАСС, "Извјестија", "Татар-информ", "Татарстан-24" и бројни други медији извијестили су о доласку предсједника Републике Српске у руски град Казањ у Републици Татарстан.

 

"Газета" подсјећа да је претходно руски предсједник напоменуо да Русија и Република Српска имају сличне оцјене о ситуацији у БиХ, те да Додик себе назива Путиновим пријатељом.

У Казању ће сутра почети високотехнолошки и мултиспортски турнир на међународном нивоу под називом "Игре будућности", који ће окупити 2 хиљаде учесника.

Очекује се више од 150 милиона гледалаца на стриминг платформама.

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир већ је посјетио Агенцију за инвестициони развој Републике Татарстан у Казању. Будимир се састао са руководиоцем агенције Талијом Минулином.

Посјетио је и ИТ парку "Башир Рамајев".

Будимир ће обићи и Казањски федерални универзитет. Предвиђен је и обилазак Казањског Кремља, џамије Кул Шариф и Саборне цркве Благовештења.