latinica  ћирилица
20/02/2024 |  14:15 | Аутор: РТРС

Вучић-Токајев: Узајамна приврженост међународном праву

Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је данас предсједнику Казахстана Касиму Жомарту Токајеву за принципијелан став његове земље у погледу територијалног интегритета Србије и истакао узајамну приврженост поштовању међународног права.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Вучић се у телефонском разговору са Токајевом договорио да сједница Мјешовитог комитета за сарадњу буде одржана у најскоријем року како би додатно била конкретизована сарадња у областима од заједничког интереса, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Он је нагласио да Србија придаје велики значај стратешком партнерству са Казахстаном и потврдио посвећеност даљем јачању политичких, економских и културних веза двије земље, као и спремност за проактивну сарадњу на различитим нивоима с циљем додатног унапређења заједничких интереса и циљева.

Вучић и Токајев разговарали су и о сарадњи у областима енергетике, инфраструктуре, војне индустрије и пољопривреде, као и о актуелној геополитичкој ситуацији.

Било је ријечи и о изложби "Експо 2027" која ће бити одржана у Београду, а констатовано је да постоји потенцијал за сарадњу на великим пројектима који ће додатно допринијети брзом развоју Србије, која је посебно заинтересована за искуства Казахстана у организацији ове изложбе у Астани.