latinica  ћирилица
20/02/2024 |  14:46 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Вишковић са ученицима из Аранђеловца и Добоја: Важно повезивање школа из Српске и Србије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци наставнике и ученике основних школа "Свети Сава" из Аранђеловца и "Свети Сава" из Добоја, који већ другу школску годину заредом реализује пројекат повезивања основних школа из Републике Српске и Србије с циљем стицања нових искустава, развијања добре праксе и побољшања квалитета наставе.
Вишковић са ученицима - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са ученицимаФото: Уступљена фотографија

Вишковић је пожелио добродошлицу наставницима и ученицима основне школе из Аранђеловца, а домаћинима из Добоја изразио захвалност на срдачном пријему колега и ученика из Србије у Републику Српску. Истакао је значај овог пројекта, те нагласио да је потребно ову праксу подићи на виши ниво, што би значило и масовнији одзив дјеце, као и да је важно да се на овакав начин повежу и остали градови Републике Српске и Србије.

Бранка Кондић, директорка Основне школе "Свети Сава" из Добоја, захвалила је Вишковићу на пријему и указаној добродошлици, истакавши да се овај пројекат реализује већ другу годину, два пута годишње. Такође, нагласила је да се концепт пројекта заснива на размјени знања и искуства, које наставници и ученици могу да искусе током пет дана активне наставе и дружења.

Војин Милосављевић, наставник Основне школе "Свети Сава" из Аранђеловца, рeкао је да је пријем код предсједника Владе Републике Српске од великог значаја за сам пројекат, како за родитеље дјеце и дјецу који су у посјети Републици Српској, тако и за промоцију и унапређење овог концепта и идеје. Такође, Милосављевић је изразио увјерење да овакав приступ од стране институција доприноси јачању идеје повезивања основних школа Републике Српске и Србије.