latinica  ћирилица
20/02/2024 |  15:24 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Кошарац: Борба против одлагалишта остаје у фокусу надлежних институција

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да борба против одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори остаје у фокусу свих надлежних институција и да је данас на састанку Координационог тијела са предсједавајућим Правног и Експертског тима разговарано о будућим активностима и начину рада тих тијела у борби против намјера Хрватске.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је навео да су на састанку, између осталог, договорени детаљи у вези са поступком избора међународне правне канцеларије, у сарадњи са Правобранилаштвом БиХ, а на основу закључака Савјета министара.

- Максимално смо посвећени рјешавању овог проблема у корист наших грађана - написао је Кошарац.

Захвалио је министру за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојану Випотнику и министру животне средине и туризма Федерације БиХ Насих Поздер за ангажовање, те представницима свих надлежних институција и невладиних организација за допринос.

Хрватска планира да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране "Кршко", као и постојећи инстуционални отпад, складишти на локацији Трговска гора у општини Двор, на самој граници са БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)