latinica  ћирилица
20/02/2024 |  15:47 ⇒ 22:20 | Аутор: РТРС

Тим љекара из Српске у Хагу; Ђајић: Утврдити здравствено стање генерала Младића (ВИДЕО)

Циљ тима љекара, који је данас стигао у Хаг, је да утврди здравствено стање генерала Војске Војске Републике Српске Ратка Младића и покуша да га унаприједи, рекао је генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић за РТРС.
Доктори из УКЦ-а стигли у Хаг - Фото: РТРС
Доктори из УКЦ-а стигли у ХагФото: РТРС

- Овдје смо у Хагу, са веома стручним кадром из Бањалуке, Миланом Стојаковићем, Николом Шоботом и Синишом Миљковићем, гдје ћемо прегледати генерала Ратка Младића, који се овдје налази у притвору. Прво ћемо поразговарати са њим, да видимо какве тегобе има, а затим ћемо погледати његов медицинску документацију - истакао је Ђајић.

Додаје да ће након прегледа медицинске документације стручни тим доктора урадити детаљан преглед генерала Младића.

- Циљ нам је да утврдимо какво је његово здравствено стање, те да видимо можемо ли помоћи да унаприједимо здрваствено стање генерала, односно да ли прима адекватну терапију - додаје Ђајић.

Наводи да тим доктора из Бањалуке веома добро познаје све лијекове који се користе у свијету и да ће утврдити треба ли генерал да користи неке од тих лијекова.

Подсјећамо, за породицу генерала ово ће бити веома значајно, између осталог и због тога што ће љекари са генералом комуницирати на матерњем језику.