latinica  ћирилица
20/02/2024 |  17:04 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

У мају први станари у објекту за социјално становање у добојском насељу Баре (ВИДЕО)

Први станари у објекту за социјално становање у добојском насељу Баре требало би да се уселе у мају. Изградња и спољашње уређење са 134 стамбене јединице је завршена, а преостало је унутрашње опремање.
Стан - Фото: РТРС
СтанФото: РТРС

Објекат, у чију је изградњу и уређење уложено више од осам милиона КМ, највећи је у оквиру пројекта "ЦЕБ два", којим је обухваћена 701 стамбена јединица. Преостало је да се корисницима додијели још 195 јединица у Добоју, Зворнику, Бијељини и Невесињу.

Првобитни рок за усељење корисника није испоштован, јер је уређење успорила такозвана депресија терена од скоро три метра, па су били неопходни додатни насипи, за шта је из градске касе 1,7 милиона КМ, док је у изградњу и опремање Влада уложила седам милиона КМ.

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш рекао је да је данас почело опремање стамбених јединица бијелом техником, које ће трајати десетак дана, а ускоро се очекује и да изабрани извођач крене са опремањем другим предметима у предвиђених 60 дана.

Према његовим ријечима, након опремања слиједи процедура око избора корисника, који су већ познати, односно корисници из објекта за алтернативни смјештај Дом пензионера у Добоју и корисници других алтернативних смјештаја у овом граду којима Влада Српске плаћа смјештај.

Чордаш је на питање о даљем статусу Дома пензионера у Добоју након што буде исељен рекао да је то питање још отворено и да ће Влада Српске и град Добој наћи најповољније рјешење с обзиром да је ријеч о репрезентативном простору.

Након што се корисници алтернативног смјештаја преселе у Баре, надлежни кажу да ће за објекат Дома пензионера Влада и град наћи најбоље рјешење.