latinica  ћирилица
20/02/2024 |  17:16 ⇒ 21:13 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Ово је вријеме Русије

Данас је вријеме Русије, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.
Владимир Путин - Фото: РТРС
Владимир ПутинФото: РТРС

- Задаци које су себи поставили наши злобници у смислу обуздавања Русије, у смислу изолације, јасно је да је све пропало. То је већ јасно и очигледно - рекао је Путин.

Он је истакао да се Русија квалитативно мијења у области безбједности, економског суверенитета, постаје самоувјерена и сада је њено вријеме.

- Ово је вријеме Русије - истакао је Путин у говору на Форуму "Јаке идеје за ново вријеме".

Он је истакао да редовно путује земљом и све види и схвата, без обзира на то што састанке са локалним становницима припремају административне службе.

- Чак и у овим условима људи свеједно говоре оно што мисле, оно што желе да кажу, као и оно што желе да виде у наступајућем времену као реализоване идеје и приједлоге - објаснио је Путин.

Он је нагласио да руском тржишту рада недостаје 2,5 милиона људи, као и да је потребно урадити много у области миграције радне снаге.

- У Русији нема незапослених грађана, према званичним подацима, број незапослених у земљи износи око 460.000 људи - навео је Путин.

Поред тога, он је нагласио да многе земље занимају идеје Русије, укључујући економију.

- Имамо много интересантних ствари и многи наши партнери су заинтересовани за њих и спремни су да их заједно са нама имплементирају. У економији, у политичкој сфери присутна је сарадња у најразличитијим правцима. То је такође веома важно и врло тражено - рекао је руски лидер.

Руски предсједник је такође рекао да земља добија све више присталица широм свијета, посебно када се ради о традиционалним вриједностима.

- Испоставља се да то нису само наше традиционалне вриједности. За сваког нормалног човјека то су такође традиционалне вриједности - истакао је Путин.

Према његовим ријечима, у Русији се толерантно односе према људима нетрадиционалне сексуалне оријентације, нико их не ограничава, али најважније је да не дирају дјецу.

Руски предсједник је најавио да ће његов предстојећи говор пред парламентом, узимајући у обзир унутрашњу агенду, бити оквир за реализацију задатака у наредних шест година.

Претходно, Кремљ је саопштио да ће се Путин обратити Федералној скупштини Русије 29. фебруара.