latinica  ћирилица
20/02/2024 |  17:50 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Милиновић: БиХ је земља бесмисла

Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић изјавио је да 20 година ради на унапређењу спорта, али будући да је БиХ земља бесмисла услиједи казна Комисије за сукоб интереса БиХ, због чега повлачи кандидатуру за предсједника Тениског савеза БиХ и најављује оставку на садашњу функцију у Тениском савезу Српске.
Драшко Милиновић - Фото: РТРС
Драшко МилиновићФото: РТРС

Милиновић, који је и генерални директор Регулаторне агенције БиХ, рекао је да је поносан на допринос развоју тениског спорта у Републици Српској у протеклих 20 година, као и на чињеницу да је учествовао у организацији, а потом и организовао један од турнира са најдужом традицијом у региону, АТП Челенџер, пуне двије деценије.

- Поносан сам што сам са сарадницима, уз подршку институција Републике Српске, организовао турнир АТП 250 Српска опен. Више година АТП Челенџер је награђиван као најбољи спортски догађај Републике Српске. Због турнира АТП 250 Српска опен, Тениски савез Републике Српске добио је награду за развој спорта у БиХ - рекао је Милиновић Срни.

Поносан је, каже, на тимски рад у Тениском савезу Републике Српске, заједништво, уложен рад и вријеме са људима са којима дијелим исте вриједности, од којих је најважнија љубав према спорту.

- Поносан сам што свим овим активностима, на најбољи могући начин, сваке године, промовишемо Бањалуку, Републику Српску и БиХ, у више од 140 земаља свијета, због чега смо добили и посебно признање од АТП-а за континуитет који смо радом постигли и највише оцјене тениских супервизора АТП-а - истакао је Милиновић.

Међутим, нагласио је, БиХ је земља бесмисла, те поновио да 20 година ради на унапређењу спорта, промоцији Бањалуке и Републике Српске, и онда за то услиједи казна.

- Комисија за сукоб интереса БиХ послала је управо такву поруку. То се правда законима, који су очигледно неодрживи, неадекватни и бесмислени. Коме то може одговарати? Па само онима којима не одговара рад, напредак и просперитет. Е, ту смо једино у сукобу интереса - рекао је Милиновић.

Он је навео да не жели да буде на страни бесмисла, истакавши да је он на страни унапређења спорта и доприноса спорту, на страни шампиона и најбољих спортиста свијета који су играли на турнирима у Бањалуци.

- Ово што они раде трајаће неколико медијских и политикантских дана, а ово што смо ми урадили остаје генерацијама иза нас. Због свега овога повлачим своју кандидатуру на мјесто предсједника Тениског савеза БиХ и најављујем оставку на мјесту предсједника Тениског савеза Републике Српске. Господо – срећно - закључио је Милиновић.

Комисија за одлучивање о сукобу интереса БиХ данас је донијела одлуке о санкцијама против неколико функционера међу којима је и Милиновић.

Како је наведено, Милиновић је истовремено био директор Републичке агенције за комуникације /РАК/ и Тениског савеза Републике Српске који се финансира из буџета институција. За њега је предложена санкција 50 одсто од плате шест мјесеци, али је приликом гласања износ казне смањен на 10 одсто.