latinica  ћирилица
20/02/2024 |  21:59 ⇒ 22:00 | Аутор: Агенције

Вучић: У нови покрет требало би да уђу сви који су за заштиту националних интереса

Предсједик Србије Александар Вучић изјавио је да од понедјељка, 26. фебруара, почињу консултације о новој влади са свима који хоће да разговарају.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ)

Вучић је навео да ће послије тога бити спреман да одреди мандатара и нада се да ће та поступак бити завршен релативно брзо.

- Сада када су мандати у Народној скупштини верификовани и уверен сам да тај посао можемо да урадимо релативно брзо и потпуно ефикасно - рекао је Вучић за РТС.

Он је поновио да ће се, уколико СНС и СПС не буду имали легитимну већину, ићи на нове београдске изборе.

Поновио је да ће, уколико се не усагласе са листом професора Бранимира Несторовића "Ми - глас из народа" то значити нове изборе.

- 1. марта знаћемо да ли ће бити београдских избора - нагласио је председник Србије.

Коментаришући захтјеве за међунардну истрагу избора одржаних 17. децембра, Вучић каже да су у Србији надлежни њени органи, јер је Србија независна и суверена земља.

Вучић је рекао да је идејни творац Покрета за државу и народ. Указао је да ће за четири године бити велике несташице гаса, а да ће бити и проблема са нафтом. Поставио је питање шта ће Србија по том питању да ради и рекао да "иде вјештачка интелигенција".

- Покрет мора да буде нешто што мора да разумије да је заштита државних и националних интереса од виталног значаја за нашу земљу. То је покрет у који треба да уђу сви који желе - рекао је Вучић.

Подвукао је да га интересује само Србија.

- Да сачувамо земљу, да не поклекнемо по питању Косова и Метохије, прије свега по питању уласка у УН - рекао је Вучић.

Каже да је Покрет за државу и народ важан и да мора добро да разумије шта су практични интереси Србије.

- Дајте да се боримо за земљу сваког дана, да добијемо највише што можемо и да изгубимо најмање што морамо - рекао је Вучић.