latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:41 ⇒ 16:46 | Аутор: СРНА

Кошарац: Састанак са Путином доказ исправности политике предсједника Додика

Република Српска је поносна на предсједника Милорада Додика и пријатељске везе са предсједником Владимиром Путином и Руском Федерацијом, а данашњи сусрет у Казању најбољи је доказ исправности политике предсједника Додика да гради пријатељске и партнерске односе, те јача економску сарадњу са Русијом, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Посебно важна нам је порука предсједника Путина да је Српска пријатељ Руске Федерације, с обзиром на актуелне нападе и притиске запада на Српску, њеног предсједника и руководство. Још једном се показала исправност политике руководства Српске, захваљујући којој се БиХ није придружила западним санкцијама Руској Федерацији - рекао је Кошарац.

Он је оцијенио да је важно да Русија разумије позицију и политике Српске. "Захвални смо великој и пријатељској земљи на досљедном ставу, те поштовању Дејтонског споразума и међународног права, као и на спремности да јачамо привредну сарадњу", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

Он је оцијенио да је састанак Додика и Путина дефинитивно један од најважнијих догађаја за Српску и очување њене уставне позиције, те да то није усмјерено ни против кога другог у БиХ.

- Наравно да се одмах јављају дежурни критичари, а први у реду ноторни лажов /Кристијан/ Шмит, са несувислим констатацијама и стандардним будалаштинама - истакао је Кошарац коментаришући изјаву Шмита у вези са састанком Додика и Путина да се "БиХ обавезала да слиједи безбједносне и спољнополитичке смјернице ЕУ" као земља кандидат за чланство у ЕУ, те да то искључује сарадњу са државама које су под санкцијама, као и личне састанке са шефовима тих држава.

Кошарац је упитао ко је Шмит уопште да било шта коментарише?! "Илегалац и лажни високи представник да држи слово легитимно и легално, народном вољом изабраним предсједницима Додику и Путину?!", истакао је Кошарац.

Он је додао да је апсолутно неважан став недобронамјерног странца. "Као и до сада, помножићемо га са нулом, јер толико и вриједи. Ми знамо шта су наше вриједности и ко су наши доказани и искрени међународни пријатељи", констатовао је Кошарац.