latinica  ћирилица
21/02/2024 |  20:33 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Додик: Путин је човјек мира (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да руски предсједник Владимир Путин није човјек рата, већ да је био приморан да специјалном операцијом у Украјини брани националне и државне интересе.
Милорад Додик и Владимир Путин - Фото: РТРС
Милорад Додик и Владимир ПутинФото: РТРС

Додик је рекао да се Путин залаже за очување мира и стабилности и сарадњу међу људима.

- Запад је прекршио сва упозорења још од 2008. године, од Минхенске конференције, да не иде са НАТО према границама Русије и не атакује на њен политички систем. Запад је све то прекршио у својој ароганцији да се домогне Русије и доведе до њеног цијепања - навео је Додик.

Он је истакао да је Русија из свега тога изашла још јача, што Запад није очекивао.

- Када је почела специјална операција у Украјини, Запад је очекивао да ће Русија досегнути највиши степен социјалне биједе и сиромаштва. Међутим, Русија се показала другачијом, Путин се показао способним да води друштво у деликатним околностима, да мобилише снаге и руководство које је показало да је способно да управља кризама, тако да сад имамо значајну производњу у свим секторима - нагласио је Додик.

Он је рекао да Русија под вођством Путина развијала своју привреду и изградила стабилност и слободу за све своје грађане.

- Русија друге помаже и никог није окупирала, није окупирала ни Украјину - истакао је Додик.