latinica  ћирилица
23/02/2024 |  12:07 ⇒ 14:57 | Аутор: РТРС

Стевандић са Мандићем: Политике Црне Горе и Српске посвећене миру и стабилности

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић састао се данас у Скупштини Црне Горе у Подгорици, са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем.
Стевандић и Мандић - Фото: Уступљена фотографија
Стевандић и МандићФото: Уступљена фотографија

На састанку се говорило о процесима европских интеграција и развоју економске сарадње.

Закључено је да Република Српска и Црна Гора имају исте заједничке тежње за улазак у Европску унију и економски развој.

- Имамо заједничке политике које су посвећене миру и стабилности, развоју и приступању европским интеграцима, али, осим тога, не одричемо се припадности једном народу, културном кругу и вјери - истакао је Стевандић.

Он је нагласио да, уважавајући све специфичности Црне Горе, истиче да су Срби и Црногорци најближи народи на планети, нити је било ближих нити ће бити.

- Уважавамо разлике у Црној Гори и задовољни смо како је предсједник парламента Андрија Мандић направио добар баланс у циљу мирније и боље будућности. И ми у Републици Српској уважавамо све народе - истакао је Стевандић.

Република Српска, као и Црна Гора има више конститутивних народа чија су права у потпуности заштићена, што је оквир за одржавање мира и економског развоја.

Приликом посјете Мандићу, Стевандић је разговарао и са предсједником Клуба ДНП Миланом Кнежевићем о наставку дугогодишње сарадње и братских односа на корист Републике Српске и Црне Горе.