latinica  ћирилица
23/02/2024 |  13:48 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Тамара Вучић у посјети УКЦ Српске; Донирала инкубатор Клиници за гинекологију (ФОТО/ВИДЕО)

Супруга предсједника Србије Александра Вучића, Тамара Вучић, посјетила је данас Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци и уручила донацију - инкубатор Клиници за гинекологију.
Тамара Вучић на УКЦ-у - Фото: РТРС
Тамара Вучић на УКЦ-уФото: РТРС

Вучићева је изразила задовољство што је у прилици да посјети породилиште УКЦ-а Српске и уручи донацију.

- Постоји ли важније мјесто од мјеста гдје се рађа нови живот? Захваљујем медицинском особљу које овдје вриједно ради и увијек нађе разлог за осмијех и разговор, те начин да разумију труднице и породиље и воде рачуна о бебама - рекла је Вучићева, додајући да је инкубатор мали знак пажње који ће допринијети спасавању живота.

Она је истакла да ће реновирање породилишта бити искорак ка савременом приступу важном дијелу медицине, као што је порођај и да је то део великог пројекта "Србија 2027 - скок у будућност".

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић захвалио је Вучићевој за посјету и донацију, истакавши да ће инкубатор допринијети унапређењу лијечења најмлађих пацијената.

- Истовремено је ово прилика да захвалим Србији и предсједнику Вучићу за сву помоћ и подршку здравственом систему Српске, а једна од тих је и Банка хуманог млијека - рекао је Ђајић.

Фото: РТРС

Вучићева је посјетила и Банку хуманог млијека у оквиру Клинике за дјечије болести.

Повод за њену посјету је најава предсједника Србије да ће у оквиру плана "Србија 2027 - скок у будућност", а у договору са предсједником Српске Милорадом Додиком, бити реконструисано и модернизовано Породилиште у Бањалуци.

Претходно је супруга предсједника Србије, посјетила Даун синдром центар, те отворила Први сајам стечених вјештина особа са Дауновим синдромом у Културном центру Бански двор.