latinica  ћирилица
23/02/2024 |  14:32 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Стевандић: Пријатељство са Митрополијом датира од кад се српска идеја будила у Црној Гори

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић састао се данас са Његовим високопреосвештенством митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем.
Стевандић и митрополит Јоaникије - Фото: РТРС
Стевандић и митрополит ЈоaникијеФото: РТРС

- Од кад се српска идеја будила у Црној Гори и када су почеле литије, одакле датира моје пријатељство са митрополитом - наводи Стевандић.

Он додаје да су те везе добиле и формални карактер и је данашња сарадња Народне скупштине Српске и свих који је представљајуи на највишем могућем нивоу.

- Ова веза се темељи на унапређењу односа, поштовању културних и традиционалних вриједности и чини нас веома поносним, али и чврстим да кажемо да у будућност понесемо све оно што су нам дједови оставали као надахнуће и достигнуће - додаје Стевандић.

Фото: Уступљена фотографија

Стевандић је овом приликом истакао да се нада да ће у будућности ти односи, како у свим епархијама са којим сарађује Народна скупштина Републике Српске, као и митрополијама, епархијама у другим дијеловима Европе и свијета, бити још већа и у интересу и понос свих грађана Српске.

Састанак Стевандића са Његовим високопреосвештенством митрополитм црногорско-приморским Јоаникијем одржан је у сједишту Митрополије на Цетињу.