latinica  ћирилица
23/02/2024 |  17:59 ⇒ 18:15 | Аутор: СРНА

Несторовић: Злонамјерне тврдње да је Додик крив за раскол Покрета

Један од оснивача Покрета "Ми - Глас из народа" Бранимир Несоторовић изјавио је да су тврдње да је предсједник Републике Српске Милорад Додик крив за раскол у овом покрету злонамјерне, малициозне и у функцији завађања Срба.
Бранимир Несторовић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Бранимир НесторовићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Несторовић је истакао да се Додик ниједног секунда није мијешао у рад Покрета, већ да је недавно, када је са колегама посјетио Бањалуку, објаснио како функционише политички живот, да морају да буду са политичким истомишљеницима, те да је након тога схватио да је предсједник Српске у праву.

- Да је он мени рекао да будем предсједник и да растурим покрет то је заиста толико бесмислено и веома малициозно. Опет је у функцији завађања Срба - рекао је Несторовић.

Несторовић је навео да је све то злонамјерно, много малициозно према предсједнику Републике Српске.

Он је додао да их је Додик подржао, наводећи да су они политичка опција која је изузетно заинтересована за Републику Српску, али да неко стварно жели да завади Србе с обје стране Дрине, међутим у томе неће успјети.

- Много злонамјерно и потврђује да смо ја и /Александар/ Павић били у праву што смо прекинули ову агонију и оснивамо нову странку - нагласио је Несторовић за Срну.

Синиша Љепојевић, један од оснивања Покрета, рекао је да је за раскол у овом покрету крив Додик, а и Јован Јањић, такође један од оснивача, такође је био мишљења да је Додик утицао на Несторовића.

- Нисам могао да вјерујем да су то изјавили, али сваком на част - закључио је Несторовић.

Додик је данас рекао да је разговарао са Несторовићем, али да од њега ништа није тражио, нити је Несторовић, како каже, нешто молио.