latinica  ћирилица
24/02/2024 |  18:17 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Милатовић поднио оставку на страначке функције

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, који је и замјеник предсједника Покрета Европа сад, поднио је оставку на све функције у тој партији.
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе) -
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе)

Милатовић је у објави на друштвеној мрежи Икс навео да су, приликом оснивања Покрета, грађанима обећали транспарентност у раду, те рационалан и аргументован дијалог о политикама које су инклузивне и одрживе.

- Истовремено, обећали смо да ће компетенције и лични интегритет представљати одлучујуће факторе при запошљавању и напредовању - истакао је Милатовић.

Он је подсјетио да је обећана и другачија политичка култура утемељена на уважавању различитости и афирмисању европских вриједности.

- Досадашњи начин рада је супротан обећаном и вриједностима које сам имао на уму приликом стварања Покрета. Из тог разлога дајем оставку на све функције у Покрету - навео је Милатовић.

Он је поручио да је Покрет Европа сад важан дио њега, јер су заједно исписивали историју демократских промјена у Црној Гори.

- Као и до сада, искључиво вођен интересима грађана, као предсједник Црне Горе све своје капацитете усмјерићу ка реализацији кључних државних приоритета - поручио је Милатовић.