latinica  ћирилица
25/02/2024 |  11:23 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Брнабић: Највјероватније ће се ићи на нове изборе у Београду

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да ће се највероватније ићи на нове, а не поновљене изборе у Београду, додајући да "ниједан једини глас није украден" и да никада неће прихватити међународну истрагу избора 17. децембра.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr)

Брнабић је за београдске медије рекла да су избори прошли, да су били легитимни, као и да је посебно у Београду била јака контрола да "мува није могла да пролети, а не да се нешто украде".

- Очигледно да не може да се направи већина, математички може, ми имамо већину, али Александар Вучић је поставио леп стандард - математика није политика - рекла је Брнабић, наводећи да су нови избори, "никако поновљени", најреалнија опција у Београду.

Како каже, Ђиласова опозиција се не радује новим изборима, јер знају две ствари - да ови избори нису били покрадени, и да ће на новим изборима имати мање гласова и да ће их изгубити.

Упитана о томе што у Београду почињу консултације о Влади, а у Бриселу опозиција тражи од странаца истраге о изборима 17. децембра, Брнабић је рекла да опозицији више није довољан Европски парламент, већ сада иду у Европску комисији да "измаштавају како би истрага требало да изгледа".

- Они не само да траже укидање или гажење нашег суверенитета, већ сада траже суспендовање домаћих институција и закона - рекла је Брнабић и нагласила да у том случају Србија више није ни протекторат.