latinica  ћирилица
25/02/2024 |  12:32 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Наставак разговора о јефтинијем хљебу у Српској

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да ће сутра са представницима Привредне коморе Српске и млинско-пекарске индустрије наставити разговоре како би био постигнут договор о нижој цијени цијени хљеба од брашна тип 500 и његовој грамажи.
Хљеб (Фото: EPA-EFE/RAQUEL MANZANARES/илустрација) -
Хљеб (Фото: EPA-EFE/RAQUEL MANZANARES/илустрација)

- Влада Српске је припремила одређена рјешења, али желимо да их у највећој могућој мјери ускладимо са представницима млинско-пекарске индустрије и Привредне коморе с циљем да грађани Српске имају јефтинији хљеб као основну животну намирницу - рекао је Шулић.

Он је изразио наду да ће се изнађи заједнички став, истичући да ће, уколико до тога не дође, Влада Српске у складу са својим надлежностима наћи најповољније рјешење.

Предсједник Подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић, који предводи делегацију Привредне коморе Српске на овим разговорима, изјавио је да је још рано говорити о томе да ли су ставови приближени.

- Све ће сутра видјети и не бих да прејудицирам ствари, али идемо да сутра нађемо неко компромисно рјешење - рекао је Рачић.

Претходни састанак на којем је разговарано о могућности дефинисања јефтиније цијене хљеба од брашна тип 500 и његове грамаже, одржан је у понедјељак, 19. фебруара, када је и договорено да се разговори наставе.

Шулић је тада рекао новинарима да је у припреми уредба о цијени основног хљеба тип 500 и да ће се тражити начин и калкулација како би заједнички дефинисали цијену и грамажу.