latinica  ћирилица
25/02/2024 |  13:29 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Цицовић: На најбољи начин представљен туризам Српске

Шеф Представништва Републике Српске Млађен Цицовић рекао је да је наступ Републике Српске на данас завршеном 45. међународном сајму туризма у Београду био најбољи на овој сајамској манифестацији.
Сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

Цицовић је нагласио да је на најбољи начин представљена туристичка привреда и понуда Српске, а штанд Републике Српске су посјетили званичници Српске, Србије, региона и свијета.

- Све ове дане сајма на нашем штанду је било активно. Промовисан је и "Седми Јахорина економски форум", као и све значајне туристичке дестинације. Мислим да ће овогодишњи наступ Српске сигуро допринијети позитивном тренду када је ријеч о развоју туризма и туристичке привреде у Српској - рекао је Цицовић.

Он је навео да су туристичка понуда и туристичке дестинације Српске представљене на једном мјесту, на простору од 326 метара квадратних, те да је на том простору направљена читава улица Републике Српске, са штандовима гдје су туристичка привреда представила на најбољи начин.

Цицовић је навео да су Представништво и Туристичка организација Републике Српске /ТОРС/обезбиједили заједнички репрезентативни штанд од 60 метара квадрантих, гдје се представио велики број локалних туристичких организација.

На сајму су били присутни и штандови туристичких организација Бањалуке, Требиња, Источног Сарајева, Бијељине, Вишеграда и Брчко дистрикта, као и штандови Ски центра "Равна планина - Стан промет" Пале, Националног парка "Козара" и Бање "Мљечаница".

- На најбољи начин смо сигурно представили туристичку привреду Републике Српске. Подршка Министарства трговине и туризма Српске била је безрезервна све вријеме сајма - истакао је Цицовић.

Он је додао да је све вријеме сајма на штандовима Републике Српске био присутан министар трговине и туризма Денис Шулић са помоћницима.

Цицовић је подсјетио да је одмах након отварања сајма штанд Републике Српске посјетио предсједник Србије Александар Вучић и информисао се шта Српска у овом тренутку има да понуди из туристичке привреде.

Он је додао да је штанд Републике Српске посјетио велики број угледних гостију, министри у Влади Србије и то туризма Хусеин Мемић, спорта Зоран Гајић, унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, затим и министар туризма Црне Горе Владимир Мартиновић, са којим је разговарао ресорни министар Српске Шулић.

Цицовић је напоменуо да је штанд посјетио и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, заједно са министром без портфеља у Влади Србије задуженим за дијаспору Ђорђем Милићевићем.

Штанд Републике Српске је посјетио и министар економије егзотичне државе Сао Томе и Принципе Дизни Лиете Рамос, који је разговарао о сарадњи са Шулићем, као и представници универитета из Скопља, заједо са представницима Туриситчке организације Сјеверне Македоније.

На маргинама отварања сајма, Шулић је имао кратки сусрет са замјеником директора Туристичке организације Грчке Константиносом Зикосом.

Оцјењујући наступ Српске, Цицовић је рекао да је константовано и шта је то што наредне године треба урадити да наступ Српске буде још ефикаснији и ефектнији.

- Мислим да ћемо заједно са Министарство трговине и туризма, ТОРС-ом и туристичким организацијама градова и општина Српске, већ након овог сајма, како смо се и договорили, започети припреме за наступ на сљедећем 46. међународном сајму туризма у Београду идуће године - истакао је Цицовић.

Туристичка понуда Републике Српске ове године је први пут на Међународном сајму туризма у Београду обједињена на једној локацији, односно 10 излагача из Српске је на простору од 326 метара квадратних представило љепоте и понуду Републике свим посјетиоцима Београдског сајма.

Наступ на овом сајму је од великог интереса за Републику Српску, јер највећи број посјетилаца и туриста у Српску долази управо из Србије.