latinica  ћирилица
25/02/2024 |  20:55 ⇒ 20:56 | Аутор: СРНА

Нападнут свештеник СПЦ у центру Призрена

Свештеник Српске православне цркве нападнут је данас код Богословије у Призрену, а из косовске полиције је саопштено да је осумњичени за напад ухапшен.
Тзв. косовска полиција (Фото: EPA/GEORGI LICOVSKIО) -
Тзв. косовска полиција (Фото: EPA/GEORGI LICOVSKIО)

Напад се догодио када су ходочасници из централне Србије стигли аутобусом у Призрен и кренули ка Богословији како би присуствовали литургији, јавио је Радио Гораждевац.

Очевици су рекли да је осумњичени у близини паркирао своје возило, најприје окачио заставу "УЧК" на предњи дио аутобуса, а затим кренуо да провоцира и вербално напада ходочаснике.

Свештеник, који је такође кренуо на литургију, пришао је да види шта се дешава, упозоравајући ходочаснике да не насједају на провокације и да што прије уђу у Богословију.

Осумњичени мушкарац тада је физички насрнуо на њега, одгурнуо га, савио му руку, а затим видјевши да полицајац који чува Богословију прилази, побјегао својим возилом, рекли су ходочасници Радио Гораждевцу.

Потпарол Косовске полиције за регион Призрен Шаћир Битићи потврдио је да је свештеник нападнут и да је осумњичени ухапшен.

Он је рекао да је око 9.00 часова у улици Ремзија Адемија у близини паркираног аутобуса врањанских таблица једна особа ухватила за руку свештеника и послије тога побјегла.

- Полиција је зауставила осумњиченог и њему је одређено задржавање од 48 часова - навео је Битићи.

Он је додао да свештеник нема повреде и да није затражио љекарску помоћ.