latinica  ћирилица
25/02/2024 |  21:19 ⇒ 21:26 | Аутор: РТРС

Бијељина: Главни окружни тужилац био упознат да ће бити спроведена акција полиције

Главни окружни тужилац био је упознат да ће на подручју надлежности Окружног јавног тужилаштва у Бијељини бити спроведена акција полиције, саопштено је из тог тужилаштва.
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни суд - Фото: РТРС
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни судФото: РТРС

- С обзиром да није било потребе за укључивањем дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини за предузимање мјера и радњи из надлежности Окружног тужилаштва, дежурни тужилац није издавао наредбе и предузимао друге мјере у тој акцији - наведено је у саопштењу.

На подручју Полицијске управе Бијељина и Полицијске управе Зворник, МУП Републике Српске, Управа криминалистичке полиције, Управа за организовани и тешки криминал у сарадњи са Полицијском управом Бијељина и Полицијском управом Зворник спроводили су појачани надзор и оперативну акцију с циљем борбе против организованог криминала и тешких кривичних дјела.

Из Окружног тужилаштва су напоменули да је акција спроведена на нивоу предузимања полицијских мјера и радњи у складу са Законом о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске и Законом о кривичном поступку Републике Српске.

- Окружно јавно тужилаштво у Бијељини и Министарство унутрашњих послова Републике Српске имају одличну сарадњу у спровођењу досадашњих заједничких активности, која ће се наставити и у наредном периоду - истиче се у саопштењу.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске раније је саопштено да је једно лице ухапшено по Интерполовој потјерници, а да је у полицију доведено 15 лица током појачаних полицијских активности у Бијељини и Зворнику.