latinica  ћирилица
26/02/2024 |  07:49 | Аутор: СРНА

Возачи опрез - мокар коловоз и смањена видљивост

Претежно мокар коловоз и смањена видљивост у котлинама због магле карактеришу стање већине путева у Републици Српској и Федерацији БиХ због чега је неопходна опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Магла јутрос смањује видљивост на путним правцима Босански Петровац-Кључ, Гламоч-Млиниште, Купрес-Шуица, Каоник-Витез-Травник-Доњи Вакуф-Јајце, Доњи Вакуф-Бугојно, Сарајево-Коњиц, Семизовац-Сарајево, Грачаница-Тузла-Калесија-Зворник, Рибница-Бановићи-Живинице-Дубраве, Сребреник-Тузла, на подручју Кисељака, Добоја, Оџака и у рејонима граничних прелаза Каменско и Присика.

Из АМС-а савјетују додатан опрез на путевима на којима се изводе радови, гдје привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу дионица Руданка-Добој. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

Због радова и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

У ФБиХ у току су радови на улазу у Неум на путном правцу Столац-Неум због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу Дубровачком улицом).

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу. Радови се изводе и на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања у путничком саобраћају.