latinica  ћирилица
26/02/2024 |  12:16 ⇒ 12:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Положен камен темељац за изградњу најсавременије лабораторије на Торлаку

Камен темељац за изградњу новог дијагностичко-истраживачког објекта са лабораторијом трећег нивоа биолошке безбједности (БСЛ-3) у оквиру Института за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак", положен је данас, а министарка здравља Даница Грујичић поручила је да се тиме учвршћују темељи независности државе у борби против инфективних болести.
Нова лабораторија на Торлаку (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић) -
Нова лабораторија на Торлаку (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

Камен темељац за изградњу дијагностичко-истраживачког објекта са лабораторијом положили су Грујичић, предсједник Привременог органа Београда Александар Шапић, министарка науке и технолошког развоја Јелена Беговић и министар одбране Милош Вучевић.

Грујичић је навела да ће нова лабораторија као и постојеће дијагностичке лабораторије Торлака које ће бити смјештене у 4.000 квадрата, пружити одговор на све изазове који се односе на борбу против болести и епидемија и помоћи да се врати повјерење грађана у Торлакову вакцину.

- Нове болести и епидемија захтијевају нова оружја за борбу. Историја медицине је управо то - одговор на нове изазове и непријатеље са којима се у виду вируса и других микроорганизама суочавамо - рекла је Грујичић.