latinica  ћирилица
26/02/2024 |  15:39 | Аутор: РТРС

Концерт из циклуса Интродукције – "Савршено незавршено" 27. фебруара у НПРС

Камерни оркестар Народног позоришта Републике Српске одржаће концерт из циклуса Интродукције под називом "Савршено незавршено" у уторак, 27. фебруара, с почетком у 20 часова на Великој сцени.
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

Како су саопштили из Народног позоришта Републике Српске – чланови оркестра ће извести концерт у измијењеној концепцији, а овај пут ће публика имати прилику да дијели сцену са солистима, што ће допринијети међусобном повезивању.

Концерт "Савршено незавршено" ће изнијети на сцену дјела познатих композитора која нису завршена, па ипак показују своју генијалност.

- Имамо жељу да кроз концерт покажемо на који начин су композитори инспирисали један другог, као што је Чајковски утицао на Рахмањинова у првом гудачком квартету.

Густав Малер, такође, има трагове камерне музике и један од њих је Клавирски квартет који ћемо изводити, ту се може чути утицај Шуберта, али и млада генијалност композитора који ће се прославити по својим феноменалним симфонијама – поручују из ансамбла.

Солисти који ће наступити су: Соња Сарамандић (виолина), Давид Сарамандић (виолина), Ђорђе Миловановић (виола), Исак Харачић (виолончело) и Соња Бобрек Савић (клавир), док ће модератор вечери бити виолинисткиња и глумица Милица Миловановић.

Организатор и инспицијент је Дејан Андрић.