latinica  ћирилица
26/02/2024 |  17:33 ⇒ 22:23 | Аутор: РТРС

У акцији "Мардељ" извршен претрес у КПЗ Бијељина, три лица спроведена у ПУ (ВИДЕО)

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијске управе Бијељина и Жандармерије МУП-а Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина, а по наредби Основног суда у Бијељини данас су у оквиру акције кодног назива "Мардељ" извршили претресе притворских и других просторија Казнено-поправног завода Бијељина у Бијељини.
ПУ Бијељина - Фото: РТРС
ПУ БијељинаФото: РТРС

Како се наводи у саопштењу МУП-а, након завршеног претреса три лица су спроведена у просторије Полицијске управе Бијељина на даљу криминалистичку обраду.

- Приликом претреса полицијски службеници су одузели предмете и документацију која ће послужити у даљем кривичном поступку, као и кесу са траговима бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин - додаје се у саопштењу.

Акција "Мардељ" је усмјерена на расвјетљавање кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења у вези са омогућавањем притвореним лицима одређених погодности, супротно Закону о извршењу кривичних санкција Српске и Правилнику о кућном реду.