latinica  ћирилица
26/02/2024 |  22:21 | Аутор: РТРС

Политички Запад протеклих деценија показао склоност ка непријатељству према српском народу (ВИДЕО)

Политички Запад током посљедње три деценије показао је склоност ка непријатељству према српском народу и тежњу да сведе Републику Српску на најмању могућу мјеру, са крајњом жељом да је угаси или утопи у БиХ, рекао је политиколог Александар Павић у емисији "Други угао".
Други угао - Фото: РТРС
Други угаоФото: РТРС

Без обзира на притиске запада, Срби као народ Русији су упутили јасне поруке подршке - противимо се санкцијама!

То се јасно видјело на састанцима које је предсједник Српске Милорад Додик имао протекле седмице са предсједницима Русије и Бјелорусије.

Политиколог Александар Павић рекао је да је у посљедњих годину дана Русија додатно ојачала због успјеха у специјалној операцији у Украјини и да подршка Москве и Минска представљају поруку остатку свијета, поготово колективном Западу, да Република Српска има на кога да се ослони.

Научни сарадник Института за међународну политику и привреду из Београда Александар Митић истакао је да Руска Федерација добија од Републике Српске веома важне поруке, попут неувођења санкција, разумијевања за специјалну војну операцију и противљења увођењу Републике Српске, самим тим и БиХ, у евроатлантске структуре, односно у НАТО.

Политиколог Филип Матић навео је да је Република Српска, као и Србија, окружена мање-више НАТО земљама, али да пружа подршку Русији упркос томе што се налази у окружењу и позицији из које је то тешко чинити.