latinica  ћирилица
27/02/2024 |  08:14 ⇒ 09:29 | Аутор: sputniknews.com

Кецмановић прекинуо серију пораза против Аргентинца

Српски тенисер Миомир Кецмановић побиједио је послије преокрета Аргентинца Дијега Шварцмана на старту турнира у Акапулку, резултатом 4:6, 6:3, 6:1 у мечу који је трајао два сата и 14 минута.
Миомир Кецмановић (Фото: EPA-EFE/Jorge Reyes) -
Миомир Кецмановић (Фото: EPA-EFE/Jorge Reyes)

Наредни ривал Кецмановићу биће побједник дуела Нишиока-Дрејпер.

Двобој у Акапулку био је пети између српског и аргентинског тенисера и сва четири претходна припала су боље рангираном Аргентинцу.

Претходни пут њих двојица укрстили су рекете на Вимблдону и Шварцман је славио с максималних 3:0, по сетовима 6:0, 6:3, 6:4.

И сада се чинило и ишло је ка томе да ће Кецмановић поново положити рекет пред Марадониним имењаком, али се Миомир постарао да, ипак, не буде тако.

Аргентинац је у трећем гему узео сервис 53. играчу на АТП ранг-листи, да би у осмом Кецмановић успио да "поништи" стечену предност.

Ипак, већ у наредном гему услиједио је рибрејк Аргентинца, који ће му на крају донијети уводни сет - 6:4, послије равно 45 минута борбе.

У другом сету практично пресликан сценарио из првог. Поново три брејка, с тим што овога пута два је узео Кецмановић и на крају је славио резултатом 6:3, посљедњи сервис гем освојио је без изгубљеног поена и све то изгледало је и било поприлично импресивно и доминантно.