latinica  ћирилица
27/02/2024 |  09:25 ⇒ 09:28 | Аутор: СРНА

Самит енергетике велика шанса за Српску и Требиње

Предстојећи 5. Самит енергетике у Требињу окупиће учеснике из региона који имају доста знања и искуства, па је на Републици Српској да то искористи на најбољи начин, изјавио је требињски градоначелник Мирко Ћурић.
Самит енергетике Требиње - Фото: Уступљена фотографија
Самит енергетике ТребињеФото: Уступљена фотографија

Он је истакао да је за Требиње посебно значајно то што је одлучено да се почне са изградњом конгресног центра, те навео да је конгресни туризам заживио од момента када је у граду организован први Самит енергетике.

Ћурић је нагласио да је изградња конгресног центра у Требињу неопходна, с обзиром на то да је за Самит енергетике који ће бити одржан од 20. до 22. марта пријављено више од 900 учесника, а највећа сала у граду има 300 мјеста.

Он очекује да ће на Самиту енергетике бити донесни значајни закључци и да ће то бити конференција која ће промијенити слику стања у друштву.

- Треба да видимо шта други раде и шта бисмо ми могли урадити да задржимо наше становништво овдје, да ради и ствара, али и да оне који су отишли вратимо у Требиње, Херцеговину и Републику Српску - рекао је Ћурић за Срну.

Самит енергетике биће одржан у Требињу од 20. до 22. марта.

Покровитељи Самита биће Министарство енергетике и рударства и Министарство привреде и предузетништва Републике Српске, те Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.