latinica  ћирилица
27/02/2024 |  11:20 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Додик у Црној Гори: СПЦ кључна за опстанак српског народа (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави у радној посјети Црној Гори, гдје је након разговора са предсједником Скупштине те земље Андријом Мандићем, посјетио Саборни храм Христовог Васкрсења и гроб блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.
Додик посјетио храм у Подгорици - Фото: РТРС
Додик посјетио храм у ПодгорициФото: РТРС

Додика и Мандића су испред Храма дочекали парох подгорички Предраг Шћепановић и ђакон Ведран Грмуша, који је поријеклом из Бањалуке.

Свештеник Шћепановић је ову прилику искористио да захвали Додику за помоћ коју је као предсједник Српске дао за изградњу Храма Христовог васкрсења, као и за то што је био гост на дан када је освештан.

Никола Пејовић, старјешина Храма захвалио је на посјети Додику, истичући да Храм и вјерујући народ памте сва његова доброчинства.

- Посјета Додика је братска, јер посјета Храму није долазак у госте, већ долазак у дом - каже Пејовић.

Додик је рекао да је овај храм испуњен љубављу.

- Имао сам прилику да помогнем у изградњи и зато нисам пропустио прилику да га и посјетим. Српска православна црква кључна је за очување идентитета и опстанак српског народа не само у Црној Гори, већ и у Српској и Србији. СПЦ чува идентитет кроз вијекове - рекао је Додик.

Каже да је и у немогућим околностима сачувана православна вјера и крсна слава.

- То је оно што сваки Србин, поготово вјерујући, мора да његује. Историја српског народа на овим просторима је историја СПЦ - каже Додик.

Додик је данас посјетио и Српску радио-телевизију у Подгорици.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик јутрос је стигао је у Подгорицу, гдје га је дочекао предсједник Скупштине Андрија Мандић, са којим ће одржати састанак у просторијама Скупштине.

Додик посјетио Саборни храм (Фото: РТРС)

- Добро дошао предсједниче, Републике Српске! Радује се Црна Гора у коју си дошао - рекао је Мандић.