latinica  ћирилица
27/02/2024 |  13:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

Предсједница француске парламентарне десничарске странке "Национално окупљање" Марин Ле Пен критиковала је данас изјаву предсједника Француске Емануела Макрона да не треба искључити опцију слања француских војника у Украјину и истакла да се он "игра ратног вође".
Марин Ле Пен (Фото: EPA-EFE/TIAGO PETINGA) -
Марин Ле Пен (Фото: EPA-EFE/TIAGO PETINGA)

- Не знам да ли сви схватају колико је озбиљна таква изјава. Емануел Макрон се игра ратног вође, и са таквим немаром говори о животима наше дјеце. У питању је мир или рат у нашој земљи - написала је Ле Пен на мрежи Икс.

Макрон је послије конференције европских лидера о Украјини рекао да нема консензуса о слању војника европских земаља у Украјину, али је нагласио да "ништа не треба искључити".

- Нема консензуса о слању трупа у овом тренутку. Ништа не треба искључити. Учинићемо све како Русија не би побиједила - рекао је Макрон на конференцији за новинаре.

Самиту у Паризу присуствовало је око 20 европских лидера, а из Јелисејске палате је саопштено да је циљ скупа да руском предсједнику Владимиру Путину буде послата "порука да је Европа одлучна да помогне Украјини и супротстави се "наративу Кремља" да Русија мора да добије рат, који је ушао у трећу годину".