latinica  ћирилица
27/02/2024 |  14:23 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Граничној полицији БиХ и МУП-у Српске 22 безбједносне камере (ФОТО/ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић и амбасадор Јапана у БиХ Масами Кинефучи уручили су Граничној полицији БиХ и Министарству унутрашњих послова Републике Српске 22 безбједносне камере најновије генерације, од чега су два мобилна система за надзор припала МУП-у Српске.
Донација Јапана за ГП БиХ и МУП Српске - Фото: СРНА
Донација Јапана за ГП БиХ и МУП СрпскеФото: СРНА

Камере ће бити инсталиране на 22 од укупно 37 теренаца које је агенцијама за спровођење закона у БиХ прошле године донирала јапанска Влада.

Донирана опрема биће кориштена за сузбијање криминала и заштиту границе.

Из Министарства безбједности саопштено је да су Амбасада и Влада Јапана, уз ранију значајну помоћ и опремање служби заштите и спасавања, на овај начин наставиле јачање капацитете сектора граничне безбједности у БиХ.

Ненад Нешић (Уступљена фотографија )

Нешић је истакао да је ово значајна и конкретна подршка полицијским агенцијама да лакше и ефикасније обављају свакодневне задатке. Додао је да ће Министарство безбједности кроз свекодневне активности и сарадњу са међународним партнерима наставити да јача капацитете безбједносних агенција.

Осим савремене опреме, Гранична полиција је кадровски појачана са 22 млада инспектора.

Директор Граничне полиције Мирко Купрешаковић истакао је да је од непроцјењивог значаја запошљавање младих људи и да ће то у великој мјери допринијети безбједности свих грађана БиХ, као и јачању капацитета Граничне полиције.

Нешић је нагласио да се након скоро три године отклоњен застој и настављено попуњавање Граничне полиције младим кадровима.

- То је изузетно важно не само због недостајућих кадрова у Граничној полицији, већ да шансу добијају млади људима који ће у годинама које су испред нас чинити окосницу у супротстављању свим видовима прекограничног криминала - рекао је Нешић.