latinica  ћирилица
27/02/2024 |  14:43 ⇒ 28/02/2024 | 11:13 | Аутор: РТРС

Мало позориште "Душко Радовић" у Бањалуци (ВИДЕО)

Дјечије позориште Републике Српске домаћин је ансамблу Малог позоришта "Душко Радовић" из Београда, који је за најмлађу публику извео представу "Пер Гинт у краљевству тролова", рађену по мотивима драме Хенрика Ибзена, а у режији Исидоре Гонцић.
Бањалука: Дјечије позориште (фото:djecijepozoristers.ba) -
Бањалука: Дјечије позориште (фото:djecijepozoristers.ba)

Овим се наставља традиција и отвара осма година сарадње у размјени представа националног театра Републике Српске са једним од најбољих театара Србије.

"Пер Гинт у краљевству тролова" доноси причу о одрастању, храни, спавању, хигијени и игри, о захтјевима родитеља и дјечијој непослушности. Ријеч је о интерактивној представи која најмлађу публику учи основним животним правилима.

Циљ позоришне размјене је упознавање са новим позоришним трендовима и приказивање нових театарских остварења најмлађој публици у Београду и Бањалуци.

- Уназад осам година са великим жаром очекујемо гостовања бањалучког Позоришта за дјецу у Београду, која се спроводе у новембру, а исто тако нас здушно дочекују колеге из Бањалуке - рекла је Бојана Карајовић, директорка Малог позориште "Душко Радовић".

Директорка Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић истакла је да су веома важни сусрети два ансамбла.

- Бескрајно је важно и када толико дивних малих дјечака и дјевојчица посвједочи колико у Београду и у Бањалуци има умјетника који живе за дјецу - рекла је она.

Сутра, другог дана размјене, на сцени Дјечијег позоришта Српске биће изведен мјузикл "Судбина једног Чарлија", београдске редитељке Ане Томовић.