latinica  ћирилица
27/02/2024 |  15:11 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Форум "Српска је вјечна док су јој млади вјерни" (ВИДЕО)

"Српска је вјечна док су јој млади вјерни" назив је форума у организацији младих СПС-а поводом 32 године од проглашења првог Устава Републике Српске. Форуму су присуствовали и млади из других политичких партија. Донесени су закључци који ће бити упућени институцијама Републике Српске.
Форум младих - Фото: РТРС
Форум младихФото: РТРС

На пленуму млади су донијели неколико закључака који се тичу се Устава и тренутне политичке ситуације у Српској. Сагласни су у пружању пуне подршке институцијама и предсједнику.

- Желимо да се сви млади укључе и да покажу да су покретачи и да они који су рошени овдје, немају везе са југословенством и комунизмом, и да желимод а градимо Српску, да чувамо наш Устав и славимо наш дан Уставности - навео је Милан Унчанин, предсједник Форума младих СПС-а.

Млади као да не разумију важност тренутних политчких дешавања и зато ћемо ми, са овим закључцима окренути се ка њима да разговарамо како би размјели важност укључености у очување Српске, као што је питање имовине, рекао је представник младих СНСД-а, Душан Милошевић.

- Уставом БиХ дефинисане су надлежности ентитета, није дефинисано нигдје да је БиХ та која може располагати друштвеном имовином - рекао је Милошевић.

Млади су ти који би требало активно да се укључе у политичке токове, јер је ово једино мјесто гдје живе, један је од закључака Форума.

- Важност теме је веома битна зато што на младима свијет остаје и ми који смо овдје рођени, треба да наставимо да чувамо институције Српске - истакла је Теодора Лукић, млади ДЕМОС-а.

- Снага Српске је у маладима и сматрамо да су млади људи ти који треба да преузмуз бригу и борбу о Републици Српкој. јер ми који смо рођени овдје немамо другу државу осим Српске - додала је Марија Стојаковић, млади НПС-а.

Пожељно је да се форумима младих одазову и све политичке партије и власти и опозиције, једна је од порука организатора.