latinica  ћирилица
27/02/2024 |  15:27 ⇒ 15:56 | Аутор: РТС

Петковић: Рјешење треба да се тражи на политичком, а не експертском нивоу (ВИДЕО)

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да су у разговору са Мирославом Лајчаком у Бриселу дошли до истог става да је за рјешавање једностраних одлука Приштине потребан политички ниво, јер људи са експертског нивоа не могу ништа да ријеше.
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Састанак је показао да одлука тзв. ЦБК подразумијева рјешење на политичком нивоу. Ја сам зато био овдје, не и Бисљими. Посљедице такве одлуке су политичке. Тачно је да се о динару никада до сада није разговарало у дијалогу, али с обзиром на то да одлука тзв. ЦБК погађа директно Србе, наравно да ће се разговарати у Бриселу - рекао је Петковић.

Према његовим ријечима, важно је да се покаже пуна опредијељеност због чега је делегација Београда дошла у пуном саставу и да је указала на разорне последице одлуке о динару.

- У дискусији су представници тзв ЦБК говорили да Комерцијална банка има више рачуна, што није тачно јер је 55.000 рачуна у Поштанској штедионици. То јасно показује да не постоји прави разлог те тзв. уредбе ЦБК, да ни не знају све детаље везано за платни промет, већ да је ријеч о чисто политичкој одлуци - указао је Петковић.