latinica  ћирилица
28/02/2024 |  07:47 ⇒ 07:52 | Аутор: sputniknews.com

Избор српског представника за Евровизију - првих осам финалиста (ВИДЕО)

У првом полуфиналу музичког телевизијског такмичења "Песма за Евровизију 2024" у уторак увече је одабрано осам композиција која иду у финале избора за српског представника на Евровизији.
Беовизија 2024. (фото: youtube.com/@RTSPesmaEvrovizije - screenshot) -
Беовизија 2024. (фото: youtube.com/@RTSPesmaEvrovizije - screenshot)

Сабирањем смс гласова гледалаца и стручног жирија, на основу пола-пола, бирало се између 14 представљених пјесама.

У финале "Песме за Евровизију" прошли су пјевачица Бресквица са пјесмом "Гнездо орлово", затим Христина и "Бедем" (њено име су водитељи прво прочитали за финале), Лена Ковачевић и "Зови ме Лена" и М.ИРА са "Перцепцијом".

Даље иду и Бојана и Давид са песмом "Но но но", Марко Мандић и "Дно", бенд Кени није мртав са "Дијамантима" и Зорја и "Лик у огледалу".

Друго полуфинале слиједи 29. фебруара, када ће бити изабрано додатних осам такмичара, за укупно 16 колико ће се наћи 2. марта у финалу "Песме за Евровизију", гдје се бира представник Србије који иде у мају на "Песму Евровизије" у шведски град Малме.

Програм су водили глумац Славен Дошло и водитељка Драгана Косјерина, док су се из "зелене собе" са извођачима укључивали Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Јавни сервис Србије је најавио да ће свој део приход од смс гласова све три вечери дати удружењу Звончица за помоћ деци обољелих од малигних и ријетких болести.