latinica  ћирилица
28/02/2024 |  10:56 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Додик: Разговорима у Мостару могу бити незадовољни само туриста Шмит и свјетски путници

Једини који јучерашњим разговорима у Мостару могу бити комплетно незадовољни су туриста Шмит и свјетски путници који БиХ желе колонијални статус, а њеним народима статус поданика, рекао је предсједник Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик на друштвеној мрежи Икс.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Као учесник састанка охрабрен сам чињеницом да смо сатима конструктивно разговарали и помјерали ствари у добром правцу. Око нечега ћемо се договорити брже, око неких ствари спорије, али чињеница да наше радне групе улажу труд у рјешења, а ми у њихову имплементацију говори да постоји воља, да вјерујемо у сопствену демократију, а не у туђу демонстрацију силе и непоштовања према нама - рекао је Додик.

Он истиче да ЕУ не може бити комплетна без Републике Српске и БиХ у свом саставу.

- Од ЕУ очекујем да вреднује чињеницу да је европски пут наш заједнички циљ у вези с којим имамо сагласност и на којем заједно радимо већ годину дана. ЕУ не може бити комплетна без Републике Српске и БиХ у свом саставу јер је она настала као мировни и демократски пројекат да се зауставе вјековни конфликти у Европи. И ЕУ и БиХ, процесима у којима одлучују њихови лидери, опредјељују се јесу ли инструмент краткорочних геополитичких интереса у овим компликованим временима или служе циљевима и народима који у њима живе - навео је Додик.

Додик каже да никада неће одустати од служења интересима народа који га је демократски бирао.

- Једно је сигурно - нећу одустати од служења интересима народа који ме је демократски бирао и борићу се за наше право на историју коју пишемо хиљаду година. Укратко, БиХ може функционисати само као мала ЕУ или не може никако. Пуна разговора и компромиса који нису по вољи свакоме, али не смију бити на штету никоме - рекао је предсједник Републике Српске.