latinica  ћирилица
28/02/2024 |  14:33 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Сарадња УКЦ-а са еминентним стручњацима; Што квалитетније лијечење и здравствена њега (ФОТО/ВИДЕО)

Сарадња Универзитетског клиничког центра Републике Српске и еминентних стручњака из Русије, САД и других земаља у области лапароскопске хирургије биће настављена да би пацијентима била омогућено што квалитетније лијечење и здравствена њега, речено је данас у УКЦ-у.
УКЦ - Фото: Уступљена фотографија
УКЦФото: Уступљена фотографија

-  Ово је један велики, али и један необичан успјех. Успјели смо спојити неспојиво – то су љекари нашег поријекла веома успјешни у Америци и Русији. Желим да се захвалим нашим гостима, а истовремено својим колегама да честитам на овом великом успјеху - рекао је Владо Ђајић, генерални директор УКЦ Републике Српске.

На УКЦ-у је Одјељење за лапароскопску хирургију организовало тродневни семинар "Онколошка дигестивна хирургија јуче, данас, сутра", а Ђајић је рекао да ће љекари из Русије и Америке обавити операције и на тај начин пренијети знање домаћим љекарима.

- Ми смо у току са савременим дешавањима, али након овог састанка очекујемо да ћемо бити бољи и да ћемо унаприједити нашу хирургију, те да нашим пацијентима пружимо што квалитетнију здравствену његу - рекао је Горан Јањић- Клиника за општу и абдоминалну УКЦ Републике Универзитетски Клинички центар Републике Српске. 

Угљеша Станојевић директор Курског онколошког центра Русија истакао је да му је изузетна част и задовољство што сам данас у УКЦ Републике Српске са колегама, најбољим стручњацима у овој области.

- Ово је једна фантастична организација, као што је навео Ђајић, спој неспојивог. Ми увијек говоримо да медицина не смије имати границе и ограничења - истакао је Станојевић.

На позиву УКЦ-у уахвалио се и Игор Милошевић из "Сатвудс хелт Охајо" /Sauthwoods Health Ohio/.

- Заједничким снагама унапређујемо лапораскопску хирургију и пружамо пацијентима још бољу здравствену услугу - рекао је Милошевић.

Одјељење за лапароскопску хирургију Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ Републике Српске организује семинар под називом "Онколошко дигестивна хирургија јуче, данас, сутра".

Ријеч је о тродневном семинару који подразумијева један дан теоретског дијела и два оперативна дана. Предавачи су еминетни стручњаци из Србије, Русије и Америке који ће са нашим запосленим подијелити своја стечена искуства и знања. Током два оперативна дана наши стручњаци ће заједно са гостима извести оперативне захвате тј. лапароскопску ресекцију желуца, једњака, дебелог цријева итд.