latinica  ћирилица
28/02/2024 |  17:47 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Којић: Нећемо одустати, ускоро списак и нови докази (ВИДЕО)

Амбасада САД у БиХ саопштила је да није добила писмо предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимира Којића у коме тражи да се из САД испоручи Алмир Бегановић, који је брутално мучио и убио Ненада Ранкића.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Из Амбасаде су као адресу за ово питање навели америчко Министарство правде.

Којић каже да неће одустати и најављује да ће ускоро објавити списак од више стотине Бошњака који живе у Америци, а у Меморијалном центру у Поточарима заведени су као погинули.

Бранимир Којић и породице погинулих из Братунца неће одустати.

Доказе, са фотографијама и изјавама свједока о монструозном убијању Ненада Ранкића поново ће упутити америчкој амбасади али сада преко Министарства правде у Савјету министара БиХ.

- Они су нама поручили да ми треба да се обратимо министарству павде САД-а а сада питам Марфија чему онда служи амбасада, када додђе до овога, они треба да обављају све послове администрације. Када је у питању неко ко је починио злочин и геноцид, они итекако стављају етикету српском народу геноцидног народа итекако понижавају српске жртве самим тим што никада нису дошли на српско стратиште - рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Којићеву иницијативу подржале су и друге организације проистекле из Одбрамбено- отаџбинског рата.

Кажу да српски народ у очима западног дијела међународне заједнице је народ другог реда и до сада није било казне за злочине над Србима и зато треба истрајати.

Овакав одговор америчке амбасаде очекиван је за Удружење жена жртава рата Републике Српске. Кажу да "мит" о Сребреници и сценарио Запада да су у БиХ Срби агресори а Бошњаци жртве не смије "пасти".

То неће обесхрабрити породице погинулих у даљем истраживању и доказивању истине .

- Ево сад најављујем да ћу ускоро објавити списак муслимана живих, који живе у Америци а они се налазе на нишанима у Поточарима - додао је Којић.

Којић појашњава да је ријеч о списку од више стотина имена из Сребренице, Бошњака чија су имена уписана у Меморијалном центру Поточари као страдали.