latinica  ћирилица
28/02/2024 |  22:02 | Аутор: СРНА

Требиње: Концерт сјећања у оквиру обиљежавања 70 година Музичке школе

Професори и ученици основне и средње Музичке школе у Требињу приредили су вечерас у Музеју Херцеговине концерт сјећања посвећен наставницима који су својим радом дали немјерљив допринос развоју и раду ове школе од њеног оснивања до данас.
Требиње: Концерт сјећања - Фото: СРНА
Требиње: Концерт сјећањаФото: СРНА

Вечерашњи концерт је први у низу који се приређује у оквиру обиљежавања 70 година рада Музичке школе у Требињу.

Директор Музичке школе Душанка Бабић истакла је да школа послије 70 година има свој простор, који је адекватно опремљен најквалитетнијим инструментима, те захвалила требињској Градској управи и предузећима у Требињу који су увијек имали разумијевања за њих.

Бабићева је подсјетила да су у почетку функционисали са једним клавиром, а сада их имају 16, од којих је шест нових, репрезентативних.

Она је навела да ће овај значајан јубилеј бити прослављен кроз седам концерата, који ће бити одржани у периоду до 25. маја, а обиљежавање ће бити настављено и у првом полугодишту сљедеће школске године.

Бабићева је међу професорима који су оставили посебан печат у раду Музичке школе издвојила наставницу Стојанку Гудељ и Георгину Шотру, напомињући да су сви професори једнако заслужни за одређени период.

Гудељева, која је била међу првим ученицима Музичке школе, изјавила је да се деценијама напредовало у раду и условима.

- У почетку је било тешко, али је Музичка школа била пресудна да ја свој живот посветим музици - истакла је она.

Професор клавира у Музичкој школи Никола Симовић истакао је да је вечерашњи програм разноврстан, са дјелима из романтичног и модерног периода.

- Очигледан је напредак у организацији, куповини инструмената, као и у цјелини напретка школе и културног живота у Требињу и Херцеговини - оцијенио је Симовић.

Ученик Средње музичке школе у Требињу Ксенија Нинковић изјавила је да су врло задовољни условима и радом у школи, те да им је сваки концерт и музичко искуство веома битни.