latinica  ћирилица
28/02/2024 |  22:21 ⇒ 22:33 | Аутор: РТРС

ОК Борац и "Каспер" руку под руку

Одбојкашки клуб Борац и Школа спорта "Каспер" из Бањалуке озваничили су споразум о сарадњи, иако већ неколико година уназад успјешно дјеца из ове школе спорта своје усавршавање успјешно настављају у мушкој и женској екипи Борца.
Одбојкашки клуб Борац и Школа спорта "Каспер" - Фото: РТРС
Одбојкашки клуб Борац и Школа спорта "Каспер"Фото: РТРС

Први човјек Бањалучана Александар Дакић није крио задовољство због потписивања сарадње са "Каспером".

- Велика је ствар ова сарадња са Школом спорта "Каспер". За нас је најважније што је дијете са осам, девет година, ако одабере одбојку, већ спремно за тренинге, док рецимо дјецу која нису прошла кроз школу спорта и први пут дођу код нас, морамо учити основама одбојке, што су већ, да тако кажем, требали знати. Зато препоручујемо свим родитељима да дјеца од четири до седам година обавезно прођу кроз школу спорта, јер ће им касније бити лакше за који год спорт да се одлуче. Најважније од свега је да дјете које продје школу спорта, ако се одлучи за одбојку, наставља са тренинзима, у овом случају у мушком или женском одбојкашком клубу Борац - рекао је Дакић.

Први човјек Школе спорта Филип Бабић сматра да су одбојкашке секције Борца, мушка и женска идеалне за његове клинце на наредном степенику спортског развоја.

- Дјеца морају на мала врата да заволе спорт, стекну навике да тренирају три пута седмично. Свако дјете које проведе одређени временски период у "Касперу" има свој картон, који одласком од нас носи са собом. У њему ће бити записане све моторичке способности дјетета, његово познавање спорта. Ми дјецу по њиховим афинитетима усмјеравамо у различите спортове. Дакле дјете са "корјеном" излази одавде и носи га у други клуб. То је суштина приче. Ми дјеци дајемо и медицинске картоне, јер сваке године у својим просторијама организујемо стоматолошки и општи, да тако кажем докторски преглед. Ми смо код тренера Мише Марјановића слали клинце и клинцезе 2011. годиште, што говори колико дуго радимо са Борцем. Поред ове сарадње која се огледа у преласку дјеце из наше селекције у њихову, план је да заједнички организујемо неке спортске манифестације, односно кампове и додатно анимирамо дјецу - додао је Бабић.

Ћерка тенера одбојкаша Борца Мише Марјановића тренрира у "Касперу", тако да је он и са те стране упознат са радом ове школе спорта.

- Имам пуно повјерење у тренере у "Касперу". Што се клуба тиче, долазе ми обучени клинци и не идемо од нуле и то умногоме олакшава посао мени као тренеру и мислим да је ова сарадња одлична ствар, јер кад дијете од пет, шест година заволи одбојку, добијамо добру подлогу за рад - истакао је Марјановић.