latinica  ћирилица
29/02/2024 |  11:14 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Зворник и званично домаћин старта треће етапе бициклистичке трке Београд - Бањалука

Град Зворник и званично је домаћин старта треће етапе 18. издања међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука.
Град Зворник  спреман за спектакл - Фото: РТРС
Град Зворник спреман за спектаклФото: РТРС

Спектакл у граду на Дрини, који ће бити и пролазни циљ етапе, на програму је 19. априла, а почиње тачно у подне. Трећа етапа дуга је 167 километара, а завршава се у Власеници.

Бициклисти стартују у Зворнику, гдје возе три круга и иду према Папрачи, Шековићима на путу до Власенице, поново одлазе у Зворник, одакле ће исто преко Папраче и Шековића, ка Власеници, где је крајњи циљ ове јако изазовне етапе.

- Мислим да ће грађани Зворника бити задовољни што се наш град још више укључио у ову причу. Важно нам је то и због сарадње, односно повезаности са Србијом. Спремни смо да угостимо комплетан караван, да се сви у Зворнику осјећају угодно - рекао је Бојан Ивановић, градоначеник Зворника.

Директор трке Владимир Куваља напоменуо је да је и ове године предсједник Републике Српске Милорад Додик чврсто стао иза трке.

- Част нам је што је предсједник Додик уз нас и ове године кад трка слави пунољетство. Уз нас су и остале институције Републике Српске. Зворничани ће уживати у мајсторијама 175 бициклиста са свих континента. Зворничани, хвала на домаћинству, биће нам задовољство да се дружимо 19. априла - истакао је Куваља.

Извршни директор трке Горан Гуска нагласио је безбједносни аспект трке.

- Полиције Републике Српске и Србије, са којима имамо одличну сарадњу нам доста помажу дуж цијеле руте трке и прије свега у обезбјеђивању самих бициклиста. Још једном им се захваљујем на томе - нагласио је Гуска.

Први човјек Бициклистичког савеза Српске Тихомир Куваља има најљепше успомене на град на Дрини.

- Прије 50-ак година славио сам овдје на једној бициклистичкој трци и надам се да ће овогодишње издање, као и тада протећи у најбољем реду. Драго ми је што је и Зворник уз нас - подвукао је Куваља сениор.