latinica  ћирилица
29/02/2024 |  11:38 | Аутор: РТРС

Редовна сједница Народне скупштине Српске 12. марта

Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске почеће у уторак, 12. марта, одлучио је данас Колегијум парламента на телефонској сједници.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Ријеч је о новом термину сједнице, јер ју је претходно Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао за 6. март.

На предложеном дневном реду је Приједлог закона о очувању културног и историјског насљеђа Светог манастира Хиландар, који је предложио предсједник Републике Милорад Додик.

По хитном поступку биће разматран Приједлог закона о измјенама и допунама Породичног закона, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о парничном поступку.

На телефонској сједници скупштинског Колегијума одлучено је да се пред посланицима нађе и програм рада парламента за ову годину.

Биће разматран и Приједлог измјена и допуна Закона о ванпарничном поступку, Нацрт закона о самосталним предузетницима, те Нацрт закона о припајању дијела града Зворник општини Лопаре.

На дневном реду је и Приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику за 2024. годину, извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Српске и фондова за 2022. годину са извјештајем независног спољног ревизора, те више извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора Српске за 2022. годину.

Као прва тачка предвиђена су посланичка питања и одговори - Актуелни час.

Почетак сједнице је заказан за 10.00 часова.