latinica  ћирилица
29/02/2024 |  11:54 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Ћорић и Дробњак о изградњи ауто-пута Кузмин-Рача-Бијељина

Представници Јавног предузећа Аутопутеви Републике Српске и Путева Србије разговарали су у Бограду о тренутним и предстојећим активностима на изградњи ауто-пута од Кузмина до Раче, као и у наставку од Раче до Бијељине, с посебним нагласком на изграђени мост преко ријеке Саве и привремено уклапање на постојећу путну инфраструктуру, ради пуштања у употребу.
Састанак представника предузећа Аутопутеви Српске и Србије (Фото:instagram.com) -
Састанак представника предузећа Аутопутеви Српске и Србије (Фото:instagram.com)

Састанку су присуствовали вршилац дужности директора Јавног предузећа Аутопутеви Републике Српске Недељко Ћорић, вршилац дужности извршног директора за техничке послове предузећа Слободан Станаревић, те генерални директор Путева Србијњ Зоран Дробњак и његови сарадници.

О овој теми биће ријечи и наредне седмице у Бањалуци, на састанку представника оба предузећа и делегације Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, објавено је на Инстаграм профилу Аутопутева Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by ЈП Аутопутеви Републике Српске / PC Republic of Srpska Motorways (@autoputevi.rs)

На састанку је било ријечи и о досадашњим активностима на усклађивању система електронске наплате путарине на ауто-путевима у Републици Српској и Србији, и то путем једног ТАГ уређаја.

Представници оба предузећа сагласни су у оцјени да би тим кораком највише олакшали корисницима услуга, који не би имали потребу да купују два уређаја, јер би једним плаћали путарину и у Српској и у Србији.