latinica  ћирилица
29/02/2024 |  13:09 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Какво нас вријеме очекује наредних дана?

У Републици Српској ће за викенд бити промјенљиво облачно вријеме уз слабу кишу понегдје, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

У суботу, 2. марта, на југу ће током првог дијела дана бити облачно уз слабу кишу, док ће у осталим предјелима бити углавном суво, а слабе падавине могуће само понегдје.

Падавине ће у наставку дана јачати на југу, док се у другом дијелу дана на истоку и сјеверу очекују сунчани интервали.

Јутарња температура ваздуха биће од два до осам, у вишим предјелима од минус један, а дневна од 12 на југозападу до 19 на истоку, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

У недјељу 3. марта, ујутро ће преовладавати сунчано вријеме уз умјерену облачност, док ће у Херцеговини бити облачније уз повремену слабу кишу.

Више пролазне облачности очекује се у подневним часовима, која понегдје, углавном на југу, може условити слабу кишу или пролазни пљусак.

Јутарња температура ваздуха биће од два до осам, у вишим предјелима од нула, а дневна од 13 до 21, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

У понедјељак, 4. марта, биће промјенљиво, свјежије и претежно облачно вријеме уз сунчане интервале у већини крајева.

Током поподнева и увече са понедјељка на уторак могућа је киша, углавном на југу и понегдје на западу.

Јутарња температура ваздуха биће од два до осам, у вишим предјелима од нуле, а дневна од 12 до 19, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.