latinica  ћирилица
29/02/2024 |  15:04 ⇒ 15:06 | Аутор: СРНА

Шулић: Бањалука домаћин највећег сајма туризма у БиХ

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да Српска може бити поносна на то да се у Бањалуци одржава највећи сајам туризма у БиХ који ће окупити више од 150 излагача из различитих земаља.
Сајам туризма, Бањалука - Фото: РТРС
Сајам туризма, БањалукаФото: РТРС

Шулић је истакао да Међународни сајам туризма много значи за промоцију Републике Српске.

Он је навео да ће сајам, који почиње сутра, бити организован на око 1.500 метара квадратних, а највећи простор је закупила Црна Гора.

- То говори да им је вјероватно стало до туриста који долазе из Републике Српске и Федерације БиХ на црногорско приморје - рекао је Шулић на конференцији за новинаре након сједнице Владе Српске.

Он је напоменуо да је са црногорским колегом недавно разговарао о интегрисању граничних прелаза, како би се ријеши проблем дугог чекања на граници људи који иду на црногорско приморје.

Шулић је навео да је, према показатељима Завода за статистику, већ у јануару ове године било 6.000 ноћења више него у истом периоду 2023. године, која је била рекордна у области туризма.

Он је напоменуо да је Српска недавно јединствено наступила на сајму у Београду.

- Око 500 метара квадратних закупљеног простора на једном дијелу сајма, фактички смо направили улицу Републике Српске, имали смо пуно излагача са различитим промоцијама које су биле јако посјећене и сигуран сам да ћемо резултате тог сајма видјети у броју долазака туриста из Србије, али и региона у Републику Српску - закључио је Шулић.

Четврти Међународни сајам туризма у Бањалуци званично ће бити отворен сутра у Спортској дворани "Центар".

Ова сајамска манифестација одржава се у организацији компаније "РС консалтинг енд трејд" уз институционалну подршку Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Министарства трговине и туризма Републике Српске и града Бањалука као домаћина.