latinica  ћирилица
29/02/2024 |  15:10 ⇒ 15:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Борис Ројевић нови селектор рукометаша Србије

Тренер Војводине Борис Ројевић именован је данас за новог селектора мушке рукометне репрезентације Србије, саопштено је послије сједнице Управног одбора РСС, која је одржана у Зрењанину.
Борис Ројевић (Фото: EPA-EFE/CARINA JOHANSEN ) -
Борис Ројевић (Фото: EPA-EFE/CARINA JOHANSEN )

У саопштењу се наводи да је Управни одбор РСС дао једногласно повјерење Ројевићу, који је раније водио јуниорску селекцију Србије.

- Између два кандидата УО је указао повјерење Ројевићу! Стручњак који је три пута проглашаван за најбољег тренера Србије, а након прошлогодишњег освајања Еврокупа са Војводином, проглашен је и за најуспјешнијег на Балкану, што га је, између свих осталих квалитета и референци, и препручило као најозбиљнијег кандидата - изјавила је предсједница УО РСС Милена Делић.

Ројевић (44) је на мјесту селектора Србије замијенио Шпанца Тонија Ђерону.

- Значајно је и што је двије године био у тиму као асистент Ђерони, те је упознат са системом рада и има јединствену прилику да настави са свим оним што је добро функционисало, али и да својим знањем, искуством и енергијом допринесе бољем раду и резултатима у наредне четири године, јер крећемо у нови олимпијски циклус и циљ су нам Олимпијске игре 2028. године. Борису и његовим сарадницима желимо много среће и добрих резултата - поручила је Делић.

Управни одбор РСС је именовао Марка Вујина за новог спортског директора мушке сениорске рукометне репрезентације Србије.